Jeg har udskiftet noget af hvedemelet med hvid hvede og nedsat fedtstofmængden lidt, men okay - sunde - det kan de ikke kaldes.
Men en enkelt birkes, en søndag i ny og næ, går nok også :-)
Normalt er birkes besværlige at lave. Man skal rulle smør i lag ind i dejen af flere omgange, men disse er bare supernemme, og næsten lige så gode som de traditionelle.
Dej:
150 g hvedemel
150 g hvid hvede
180 g smør
20 g sukker
1 æg
50 g gær
½ tsk salt
1 dl mælk
1 æg til pensling samt birkes.
Smuldr fedstoffet i melet (fungerer også fint med flydende margarine).
Lun mælken og opløs gæren heri. Blandes i melet sammen med de resterende ingredienser. Ælt dejen godt. (og bruger du flydende fedtstof køres dejen min. 5 min. på røremaskinen).
Dejen rulles ud i en rektangel, ca. ½ cm tyk (ca. 30 x 50 cm).
Så pensler du dejen med sammenrørt æg, og folder dejen sammen (1/3 foldes op, og
det enkelte lag foldes ned over de to lag,
så der bliver 3 lag).
Vendes om, pensles med æg og drysses med birkes. Skæres ud i ca. 10 birkes. Sættes på en plade og hæver nu til ca. dobbelt størrelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar