tirsdag den 13. august 2013

Sauce, sovs eller...

Vi forsøger at spise sundt og undgår derfor ofte sovs. Men engang imellem, så skal der altså et eller andet til, hvis man får en tørstegt bøf, snitzel eller lign. 

Jeg kan derfor godt lide at lave forskellige grøntsagsmos, som fungerer som en slags sovs. 
Grøntsagsmos kan godt lyde lidt babymadsagtigt, men det behøver bestemt ikke være en farve- eller smagsløs oplevelse.

Forleden så jeg de første butternutsquash i supermarkedet, og måtte have en med mig hjem.


Jeg lavede en mos af butternutsquash, gulerod,
hvidløg, løg og timian.                                                                                                


Hakket løg svitses i lidt olie. Tykke skiver af gulerod, tern af squash samt frisk timian og presset hvidløg svitses med.



Tilsæt grøntsagsbuillon/vand så det næsten dækker og kog grøntsagerne godt møre.
Si vandet fra og kør med stavblenderen til ønskede konsistens.
Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.

Er man til lidt mere "kant", så tilsæt lidt friskhakket chili, det går godt sammen med den lidt søde mos...

Pyntet med lidt friske timianblade - klar til servering






Ingen kommentarer:

Send en kommentar