lørdag den 19. oktober 2013

Jordskokke/kartoffelsuppe

Så blev vi lige en mere til aftensmad, og det krævede lidt improvisation... - havde lidt jordskokker til overs, da alle ikke blev brugt til en ret med ovnbagte jordskokker og tomater.

Så jordskokker og kartofler (mest jordskokker) blev skrællet og skåret i tern.
Et ½ halvt løg blev ristet (kun til de blev klare) i lidt olie. Jordskokker og kartofler tilsættes og svitses lidt med. Dækkes med grøntsagsbuillon og tilsat et par kviste frisk timian.
Kogte til det hele var godt mørt.
Hældte noget af vandet fra og blendede massen helt glat, tilsatte - alt efter samvittigheden og ønskede konsistens - tilsættes en sjat fløde/madlavningsfløde/skummetmælk, og resten af kogevandet til ønskede konsistens på suppen.

Et stykke frisk chorizo-pølse skæres i små tern, ristes sprøde på panden i lidt olie.
Pølseternene lægges på lidt køkkenrulle, og olien hældes i en kop eller lign.

Et friskt rødt æble skæres i små tern.

Suppen hældes i en suppekop/tallerken, toppes med æble- og chorizo-tern og pyntes til sidst med lidt frisk timianblade og dråber af den røde chorizo-olie.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar