onsdag den 18. september 2013

Rødbede-kartoffel rösti med laks, crunch og æblesirup


Jeg faldt engang over denne opskrift i et eller andet blad, hvor jeg hev den ud og gemte den til anledningen opstod.
For nylig skulle jeg have en forret med til en sammenkomst, og nu var anledningen der.

Synes det blev rigtig godt, så derfor får I opskriften her:

Rösti
  • 250 g skrællet revet rødbede
  • 200 g skrællet revet kartoffel
  • salt/peber
  • olie til stegning
Bland rødbede og karfoffel og pres så meget væde ud som muligt. Del i 4 og steg dem sprøde på panden i olie. Krydr med salt og peber.

Crunch
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk hakkede salte mandler
  • 1 spsk hakkede græske oliven
  • 1 spsk hakket persille 
Bland kapers, mandler, oliven og persille.

Sirup

  • 2 dl æblemost
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 spsk honning
Kog æblemost, eddike og honning ind til ca. ½ dl og konsistens som tynd sirup.(vær obs. på, at den stivner lidt mere, når den køles af).

Creme fraiche 18%
Røget laks i skiver.

Først lægges röstien på en tallerken, herpå anrettes 1-2 skiver røget laks. Form et "æg" af creme fraichen og placer den på laksen. Drys med crunch og hæld siruppen ud over anretningen. Pynt evt. til sidst med et stort kapersbær.
Fordelen ved denne ret er, at det kan tilberedes i forvejen. Dog vil jeg anbefale, at de forskellige ting til crunch'en først blandes lige inden serveringen, ellers vil mandlerne tage væde fra det andet og blive bløde. 
Server evt. et stykke groft brød/flute til.
Desværre giver billedet ikke det indtryk, som rette fortjener

Ingen kommentarer:

Send en kommentar