tirsdag den 19. november 2013

(valg)-Tapas-tallerken

Vi har en tradition for lidt godt at spise og drikke, når der er valgaften. Denne aften blev menuen en lille tapas-tallerken.
Den består af:

  • ovnstegte hvidløgsrejer
  • røget laks med pocheret æg
  • bruchetta med tomat
  • spyd med æble, ost, skinke
Hvidløgsmarinerede rejer
Rejer (alm. eller store rejer) lægges i en lage af 2-3 spsk. olie, et fed presset hvidløg, salt og friskkværnet peber - trækker gerne nogle timer. Sættes i ovnen (hæld evt. lidt olie/lage fra) i ca. 10 min.
Samtidig kan du passende riste nogle tynde skiver brød.

Røget laks med pocheret æg
En lille kasserolle sættes over at koge med lidt vand og en lille sjat eddike (ca. 1 spsk). Sørg for at bringe vandet i bevægelse ved at køre rundt med en ske. Et æg, slået ud i en kop, hældes forsigtigt ned i hvirvlens midte.  Småsimrer i 4 min. Tages op og lægges på et stykke køkkenrulle, og kan evt. skæres pænt til i kanterne.

Bruchetta med tomat
En håndfuld cherry/blomme-tolmater skæres i små tern. Blandes med små tern af rødløg, hakket frisk persille (eller basilikum) friskkværnet peber og groft salt. Står og trækker ½-1 times tid.
Det ristede stykke brød gnides med et overskåret hvidløgsfed - herpå lægges tomatblandingen.

Spyd med æble, ost, skinke
Som overskriften antyder, så er det nemt. Små skiver af ost (f.eks. rødkit, brie eller lign.) lægges taglagt med små skiver af frisk æble og parmaskinke (eller lign. skinke). Gennembores med et træspyd. Server et stykke ristet brød til.

Server det pyntet op på lidt salatblade og med lidt karse eller andet grønt....
Tapas-tallerkenen fra en anden vinkel ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar