søndag den 10. november 2013

Små brød - grillede, ikke bagte

Blev inspireret til disse flade små-brød. Gode, hvis du lige mangler lidt brød til middagen.

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1½ spsk sorte sesamfrø
  • 1½ spsk hvide sesamfrø (eller 3, hvis ikke du har de sorte)
  • 2 dl grahamasmel
  • 4 dl hvedemel

Mælken lunes og de øvrige ingredienser tilsættes, og
røres godt sammen.
Hæld det ud på et bord og ælt godt - evt tilsættes lidt mere mel.  Dejen stilles tildækket med film til hævning i ca. 1 time.
Herefter dels dejen i 8-10 stykker, som bredes ud til flade, lidt aflange brød. Lægges på en plade og sættes under grillen i ovenen og griller ca. 5 min.

Som du kan se af billedet bliver de fint brune på den ene side og blege på undersiden. Men sådan skal det være, når de grilles.

Smager dejligt som tilbehør til f.eks. suppe eller lign.

NB: Hvis du placerer dejen på bagepapir, så pas på at papiret ikke stikker op nogle steder - vil nemt blive brændt, hvis det kommer tæt på grill-legemerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar