torsdag den 8. maj 2014

Energibarer

Det er rart at kunne veksle lidt imellem forskellige slags energibarer, når man dyrker motion - fx cykler som jeg gør. Jeg bager derfor af og til disse barer:
De tørre ingredienser
1 ds kondenseret mælk
250 g fintvalsede havregryn
75 g revet kokosnød (eller kokosmel)
100 g tørrede tranebær
125 g kerner/frø (græskar, solsikke, sesam, hørfrø..)
125 g peanuts (saltede eller usaltede)

Varm den kondenserede mælk op, må ikke koge. Alle ingredienser tilsættes. Rør grundigt rundt. Beklæd en form - ca. 23 x 33 x 4 cm med bagepapir (dobbelt portion sv.t. en alm. stor bradepande). Hæld massen i, glat ud.

Klar til ovnen....

 Bag den ca. 1 time ved 130 grader. Tag den ud, lad den hvile 10-15 min., hvorefter den skæres ud i passende stykker. Afkøles helt. Gemmes i kagedåse eller plastikposer. Kan også pakkes ind enkeltvis, og puttes i en frysepose, og så gemmes i fryseren.
Når cykelturen startes, tages en ud og smides i baglommen, og den er klar til spisning, når der er pause - i hvert fald i sommervarmen ;ø)
 
Færdige energibarer klar til cykelturen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar