Opskrift:
Ca 200 gr grønne asparges
3/4 knold fennikel (afhængig af str, jeg fordeler, så der er lidt mere fennikel end asparges)
Lidt grønt eller blandet salat
3 æg (kogt 6 min)
1/2 finthakket rødløg
3/4 dl god olivenolie
Saften fra ca 1/2 citron
Salt og peber
Fennikeltop til pynt
Bræk enderne af de skyllede asparges og skær dem i fine strimler - evt på et mandolinjern
Fennikelen skæres ligeledes i meget tynde skiver. Læg det skyllede salat i et fad og bland fennikel og asparges hen over.
Til dressingen/vinaigretten skæres æggene i tern og moses lidt med en gaffel. Tilsæt olien, citronsaften og rødløg, blandes godt og smages godt til med salt og peber.
Kan gøres mere lind ved at tilsætte mere olie...
Hældes over salaten og pyntes med plukket fennikeltop.
Dejlig sommerlig salat |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar