tirsdag den 4. marts 2014

Tærte med kyllingefars, gulerodstzatziki og lune pastinakstrimler

Tærtefyld er egentlig taknemmelig. Jeg laver ofte en tærte, når jeghar  lidt forskellige rester i grøntsagsskuffen.
Jeg havde noget kyllingefars, og der er der bestemt ikke megen smag i, så det blev suppleret med div. fra køleskab og skuffer...
Her får du opskriften på denne dags tærte:

  • Tærtebund (det blev den færdiglavede..)
  • 400 g kyllingefars
  • ½ hakket løg
  • ca. 100 g hakkede champignons
  • 1 stor porre i skiver
  • ½ rød peberfrugt i tynde strimler
  • en anelse hønsebouillon
  • herbes de provence
  • olie
  • salt og peber
  • 3 æg
  • lidt mælk
  • et par tsk maizenamel

Løg og hakkede champignons svitses i olien, når væden er dampet af svitses kyllingefarsen med. Når den har taget farve suppleres med grøntsagerne og det vendes godt rundt.
Herefter tilsættes lidt hønsebouillon, kun lige så panden dækkes, så det meste af det kan nå at koge ind.
Smag godt - rigtig godt - til med krydderierne.



Beklæd den smurte tærteform med tærtedejen.
Rør maizenaen ud i mælken. Pisk æggene sammen, tilsæt mælken med maizen, lidt salt og peber.
Hæld fyldet i  tærten, hæld ægge-mælkeblandingen over, og bag tærten i ca. 30-40 min.





Lune pastiknakstrimler

En pastinak skrælles. Med skrællekniven skæres fine strimler
af på langs.
Hæld lidt olie på panden, og svits strimlerne rundt heri, tilsæt sesamfrø (brugte også lidt af de sorte for et syns skyld). Tilsæt salt og friskkværnet peber. Server - nemt, ikke?
Gulerodstzatziki laves som vanligt - blot er agurken skiftet ud med gulerødder.
Serveringen...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar