onsdag den 15. januar 2014

Farsbrød med råstegte gulerødder og æble/jordskokke-kompot

Et farsbrød kan egentlig være ret godt, og nemt er det i og for sig også. Dette blev komponeret lidt ud fra, hvad køleskabet gemte, og trængte til at blive brugt.
500 gram hakket kalve/svinekød blandes med 1 æg, 1 fintrevet persillerod, 1 hakket rød peber, et par håndfulde grofthakket bredbladet persille, 1 fed presset hvidløg, salt og friskkværnet peber.

Det hele blandes godt sammen til en broget fars. På et stykke papir lægges 5 skiver skinke (Schwartzwalder, parmaskinke eller lign.).

Halvdelen af farsen bredes ud, og så havde jeg en frisk kugle mozarella, som var supertæt på sidste salgsdag - den blev revet i mindre stykker og lagt i midten af farsen.

Det sidste lag fars lægges ovenpå
                                                                             
Papiret støtter, når farsen rulles sammen, vendes og lægges i et ildfast fad. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min. til skinken er fin gylden.


Gulerødder - gerne i forskellige farver skæres i ca. 1 cm skiver - gerne på skrå.
 
 Steges i lidt olie på panden til de er lige netop møre. Krydres med salt og peber.

Serveret med ovnstegte kartofler
 ½ rødløg, et æble og jordskokker (ca. dobbelt mængde af æblet) skæres i grove tern. Jordskokkerne kan man skrælle eller lade være - afhænger lidt af, hvor beskidte de er...

Det hele svitses i lidt olie sammen med et par kviste frisk timian,
 skru ned for temperaturen og lad det simre til æblerne og jordskokker bliver møre, men endelig så der stadig er bid i jordskokkerne. Skulle det blive for tørt kan lidt vand tilsættes.
Til sidst smages til med lidt æbleeddike, salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar