tirsdag den 7. januar 2014

En rest steg og hvad så?

Jeg havde en rest af weekendens kalvefilet-steg - og hvad så? 
Jeg synes det er synd at genopvarme sådan noget dejligt kød, så det blev til en fyldig salat, som tilbehør til det kolde kød.
Jeg havde ikke rigtig forberedt det, så det blev, hvad køleskabet og skabene kunne byde på.
Speltkerner blev kogt møre og kølet af. 
En dressing af ca. 2 spk. olie, ½ tsk sesamolie, et lille skvæt soyasovs og flydende honning blev mixet godt sammen. Speltkernerne vendes rundt i dressingen - smages til med salt og peber. 
Til sidst blandes der en lille håndfuld sorte og lyse sesamfrø i lige inden serveringen.  



Salaten blev blandet af strimler hjertesalat, babyspinatblade, lidt skiver af bladselleri, udkernet agurk i grove skiver, flade strimler af gulerødder, cherrytomater i kvarte, helt tynde skiver rødløg, til sidst pyntet med groftklippet bredbladet persille og granatæblekerner.


Man kan fint vælge at blande speltkernerne sammen med salaten, men i dag blev det hos os serveret hver for sig (og resterne fra i aften blev så blandet sammen -> nem madpakke i morgen ;-). 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar