onsdag den 18. december 2013

Laks i fad

Forleden lavede jeg en nem ret med fisk og grøntsager.

Ingredienser:
4 gulerødder skåret i tynde skrå skiver
1 lille fennikel i tynde skiver
4-6 kartofler - ligeledes i tynde skiver.
1-2 fed hvidløg
grøntsagsbouillon
4 Laksfiletter

I et ovnfast fad blandes de skivede grøntsager og kartofler, hvidløg presses ud over. Overhældes med 3-4 dl grøntsagsbouillon (så det næsten lige dækker). Dæk fadet med folie.
Sættes i ovnen ved 190 grader i ca.30 min. - skal være næsten møre.
Herefter fjernes foliet, og laksfiletterne - som er godt krydret med salt og friskkværnet peber - lægges oven på grøntsagerne.
Sættes i ovnen igen i ca. 10-15 min. til laksen er lækker - endelig ikke giv det for meget, så fisken bliver tør.

TIPS: grøntsagsbuillonen kan skiftes ud med hvidvin, og der kan tilføjes fløde samtidig med man lægger laksen på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar