tirsdag den 25. februar 2014

Butternutsquash/gulerod/kartoffel-suppe

Jeg havde en rest butternutsquash som skulle bruges til et eller andet. Havde lyst til suppe, men der var ikke helt nok, så jeg supplerede med nogle gulerødder og lidt kartoffel - og det blev ikke så ringe ;-)


Tern af squash og kartofler samt skiver af gulerødder tilsættes grøntsagsbouillon og et par stilke frisk timian. Koger godt møre. Tag evt. noget af bouillonen fra - blendes godt, suppler med resten af bouillonen til ønsket konsistens.
Smag til med salt og friskkværnet peber.

Så havde jeg tænkt mig at servere med tern af frisk æble og ristede græskarkerner, men der havde været "mus" i æblerne, så det blev til tern af gulerødder, lige kogt ganske kort, så der stadig var godt med bid i. Lidt ristede bacontern ville da også have været godt, men gulerødderne var faktisk ok.



lørdag den 15. februar 2014

Hjemmelavede ravioli med svampefyld

Nogle af råvarerne og pastamaskinen


Gik og kedede mig lidt en lørdag, så ville lave noget aftensmad, der tog lidt tid at forberede.


Kom i tanke om, at det vist var flere år siden, at jeg sidst havde lavet hjemmelavet pasta - så det var ikke for tidligt at komme igang igen.

Pastadej:
150 g durummel
50 g hvedemel
2 store hele æg

Bland melet og læg det på bordet, lav en fordybning, hvori
æggene slås ud. Pisk æggene let sammen, og bland melet ind i æggemassen - stille og roligt, lidt efter lidt. Ælt dejen grundigt, så den bliver elastisk - tager ca. 3-4 min. Pak dejen ind i film, og lad den hvile min. 30 min.

Fyld:
Ca. 75 g tern af blandede svampe
30 g røget mørbrad eller bacon
lidt olie
1 lille fed finthakket hvidløg
1 kvist frisk timian
1-2 blade finthakkede salvie-blade
(du kan også bruge tørrede krydderier, men friske er nu bedst)
salt og peber
1 kogt moset kartoffel
 Steg svampe gyldne i lidt olie på panden sammen med mørbrad, hvidløg og krydr det med timian, salvie, salt og peber. Sørg for at smage godt til - pastadejen "sluger" noget af smagen. Bland det med den moste kartoffel, og dit fyld til raviolierne er klar.


Del dejen i 2 og rul stykkerne ud til ca. 1 mm's tykkelse.
Skær dem i passende størrelser ca. 10x10 cm.
Drys lidt mel på bordet og læg pastastykkerne herpå. Læg en god klat fyld midt på og bred det ud. kom lidt vand på kanten rundt og læg et nyt pastastykke ovenpå.

Du kan også vælge at lave dem i ½ størrelse, så lægges fyldet næsten ud til den ene side og den ene halvdel af dejen vendes ind over.

Klem godt til - evt. pres en gaffel rundt i kanten.

Raviolierne kan lægges på køl til de skal koges - men husk at drysse lidt mel på fadet inden, og kun lægge dem i et lag, de kan nemt klistre sammen.

Koges i rigeligt vand med salt i 3-4 min.

De kan serveres med en cremet svampesauce. Skær blandede svampe i lidt grove stykker, steg dem til de er gyldne. Hæld en sjat hvid og lidt fløde ved og kog det til det når en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og lidt dijonsennep.

Denne lørdag aften kunne jeg ikke spise manden af med sådan en vegetarret, så jeg valgte at servere raviolierne med skiver af nogle lækre oksefiletbøffer. Saucen blev lavet som ovenfor, men med oksebouillon og CremeFine istedet. De store, dybe tallerkener blev fyldt med lidt blancheret spinat, små broccoli-buketter, raviolierne, kødskiverne, hældt over med lidt sauce og pyntet med friske ærteskud.



søndag den 9. februar 2014

Hel kalkunbryst med peberfrugtfyld

Kalkunbryst med de forskellige lag af fyld




Et helt kalkunbryst skæres op og bredes ud.

Krydres med salt og peber. Herpå lægges et lag af blancherede spinatblad, ovenpå bredes et lag af hytteost med grillet peberfrugt, så små tern af gul og rød peber. Til sidst små tern af røget mørbrad (bacon kan sikkert også bruges, men er jo mere fed...).



Brystet pakkes sammen om fyldet og snøres godt, så fyldet bliver hvor det skal.
Lægges i et lille fad, med lidt vand i bunden, seges i ovnen ca. 25 min - selvfølgelig afhængig af størrelse.

De færdige skiver

Jeg serverede de flotte skiver med krydder-ovnkartofler, en blandet grøn salat og en hvidløgsdressing (skyr eller mager creme fraiche smagt til med presset hvidløg, peber og salt)