fredag den 30. juni 2017

Pesto af gulerodstop

Har lige købt nye danske gulerødder med top,

 og så er det jo rart at man kan benytte det hele, både det der gror i jorden og ovenover😀 Så jeg lavede en gulerodstop-pesto.
Blend 3-4 håndfulde skyllede blade fra gulerodstoppen -  uden de tykkeste stængler - sammen med en god sjat olie, en lille håndfuld solsikkekerner, lidt revet parmagiano eller parmesan ost, ca. 1/2 hvidløgsfed og en lille teskefuld salt. Smages til.
Og vupti har du en lækker pesto.
,

Jeg brugte det som dressing til aftenens salat med rester fra køleskabet - bagt selleri,blomkål og rød peber blandet med citronolie marinerede skiver af squash, gulerodsspåner, hjertesalat, lidt edamamebønner og pyntet af med græskarkerner.



søndag den 16. april 2017

Smumsekage

Opskriften til denne kage fik jeg engang for mange år siden af en overbo, og den er bare aldrig blevet glemt. Det er bestemt ikke en slanke-udgave, men den smager bare fantastisk, og så er den supernem at bage, og den kan også fryses - så den skal da på bloggen😋
750 g sukker
5 æg
375 g smør (smeltet eller brug flydende bagemargarine)
560 g mel
7 1/2 spsk kakao
5 tsk vanille
6 1/2 tsk bagepulver
4 dl mælk

Jeg rører æg og sukker på røremaskinen, bare godt sammen, sukkeret behøver ikke at være helt opløst. Herefter tilsættes de resterende ingredienser, og det hele røres godt sammen.
Hældes i en bradepande foret med bagepapir.
Bages ved 175 grader i ca 35-40 min, tjek med en træpind.
Tag kagen ud af ovnen.

Og så til det smumsede - glasuren:
175 g flormelis
1 spsk kakao
50 gr blød margarine
4 spsk vand
1 tsk vanille
Alt blandes i en gryde og varmes op - skal ikke koge. Smøres ud over kagen, mens den endnu er varm.
Velbekomme 😊